Banderas-UE

UE: Reforma sectorului justiției și LUPTA îMPOTRIVA CORUPÈšIEI necesită acțiuni reale și decisive

Un nou suflu de hotărâre și perseverență asupra reformelor necesare va fi esențial pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor cetățenilor din Republica Moldova, se spune într-o Declarație a UE în legătură cu investirea în funcție a Guvernului Streleț, scrie abcnews.md.

„în mod special, reforma sectorului justiției și lupta împotriva corupției necesită acțiuni reale și decisive. De asemenea, va fi crucial ca noul guvern să acționeze cu fermitate pentru a rezolva criza severă din sectorul bancar”, se spune în Declarația semnată de purtătorul de cuvânt al UE..

UE își menține angajamentul de a lucra cu noul guvern spre o soluție pașnică și cuprinzătoare a conflictului transnistrean, în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, cu un statut special pentru Transnistria.

Acordul de Asociere UE-Moldova, care include și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, va fi capabil să demonstreze pe deplin beneficiile sale pentru toți cetățenii doar în cazul în care Republica Moldova va rămâne angajată în procesul asumat de implementare a reformelor. UE este pregătită să sprijine Republica Moldova pe această cale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *