1268088_259211410893624_325410187_o

INP(otența) lui Balan și Cavcaliuc poartă vina pentru tragedia de la Băcioi?

Trăim într-o țară în care autoritățile competente, atât pe plan local, cât și la nivel central, nu iau măsuri, chiar dacă uneori pericolul este iminent. Spre exemplu, chiar pe traseul Chișinău –Cimișlia, sâmbăta trecută, au decedat 5 persoane din cauza unei probleme care a fost omisă în primul rând de ministrul Afacerilor Interne și așa zisului șef interimar al IGP.

Da! Ei sunt vinovați de moartea celor 5 persoane ! Impotența, goana după reforme mimate, fuga după saci cu bani și teroriști ISIS, a celui care se crede colonel și așa zis șef al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavacaliuc, a mai băgat în mormânt 5 vieți. Declar cu voce tare că moartea celor 5 persoane în accidentul de la Băcioi este vina conducerii organelor de poliție. Este vina lui Oleg Balan și Gheorghe Cavcaliuc, direct sau indirect, ei pot fi numiți criminali la drumul mare, anume prin indiferența și minciunile pe care le promovează la greu atunci când vine vorba de a se arăta că sunt niște pufoșenii cu epoleți.

Cât oare o să mai tolerăm criminalii din MAI?

Nu vreau să încep o discuție despre cauzele care ne aduc aici, deși ar trebui să existe. Trăim într-o țară cu oameni față de care nu ne aparținem. Și din păcate, mulți vor zice că vina o poartă șoferii, o poartă drumurile rele, dar cea mai mare vină o poartă POLIÈšIA care ar trebui să asigure securitatea cetățenilor. Atât timp cât societatea în neștire de cauză tolerează acțiunile mai puțin legale ale poliției lui Filat, atât timp cât crede în venin de viperă, uraniu și criminali fictivi strecurați din imaginația bolnavă a lui Gheorghe Cavcaliuc, atât timp vom avea morți și nu doar pe șosele.

Mulți zic că în Europa este altfel, probabil în Europa Cavcaliuc și Balan după o așa tragedie demult își dădeau demisia de onoare, pentru că în Europa i s-ar fi aprins „beculețul” care să-i atenționează că sunt funcționari de stat într-o țară civilizată, unde se pune accent pe securitate și interesul cetățeanului.

De ce la noi cetățeanul simplu nu este prioritar pentru Balan și Cavcaliuc? Celor doi nu le mai este frică de vocea poporului, nu le este frică deoarece ei ca apărători ai legii se consideră mai presus ca ea. Și vezi domnule că în Europa se poate, acolo se aplică legea corect și le este frică. în Republica Moldova de ce nu funcționează acel beculeț care să spună stop. Ajunge să mințim la televizor, ajunge să inventăm povești cu teroriști ISIS cu armătura în mână, ajunge să credem că orice soț gelos care locuiește la Buiucani este vinovat de crima de la Durlești, ajunge să credem că sacii cu bani stau pe marginea drumului. Cum pot eu să mă gândesc la siguranța copiilor mei în această țară? Pentru că, domnule ministru Balan, siguranța nu se obține cu bastonul, se obține cu măsuri logice.

Dacă tot veni vorba de saci cu bani, despre street racing-ul de la Băcioi se cunoaște nu de azi și nu de ieri, se cunoaște nu de la venirea lui Balan la MAI și a lui Cavcaliuc la IGP, se cunoaște de mai mult timp. Dar se vede că sacii cu bani îi motivează pe actualii și foștii conducători ai poliției să ignore această problemă.

De când a venit Cavcaliuc la IGP a tot încercat să prezinte publicului cazuri de rezonanță, mai mult s-au mai puțin reale, a trâmbințat prin presă și a dat premii bănești și medalii la stânga și la dreapta. Dar în loc să se ocupe de problemele existente, a decis să creeze „OPERAÈšIUNI” și „REÈšINERI” care vezi doamne sunt pericole reale pentru societate.

De ce oare nu s-au luat măsuri și cu cursele ilegale de la Băcioi? Ce măsuri, cum îi place lui Cavcaliuc în ultima perioadă să zică „măsuri concrete” pentru „oameni concreți”, s-au luat pentru a evita tragedii similare celei de sâmbătă. NIMIC !!! Poliția strânge din umeri. Că vezi dragă doamne nu pot face nimic, conform legislației. Dar de când voi țineți cont de legislație? Se bagă la greu bani în dezvoltarea unor sisteme de monitorizare a traficului rutier, care la rândul lor aduc bani. Dar banii aceștia nu sunt implementați în asigurarea securității cetățeanului de rând. Poliția de Patrulare a ajuns una de „STAÈšIONARE”, care în loc să patruleze în special șoselele naționale stau cuminți prin tufișuri.

Se pare că toate măsurile adoptate în sensul diminuării numărului de accidente și a numărului de victime nu sunt suficiente. Vedem cu toții șmecheri care primesc amenzile de viteză cu zâmbetul pe buze, vedem mii de radare și scrisori cu amenzi luate pe „fotografie” care însă nu îi afectează cu nimic pe cei care depășesc coloanele pe contrasens sau pe cei care calcă linia continuă pentru că au „tancuri” și bolizi și toată șoseaua le aparține.

Măsurile sunt clare și trebuie puse de urgență pe tapet. Nu frica de amenzi, camere și radare îi sperie pe „tanchiști”. Nu drumurile rele sunt cauza creșterii numărului de accidente, dar lipsa de indiferență și fuga după bani pe care o manifestă conducătorii organelor interne. Până la finalizarea drumurilor pe care le așteptăm de 20 de ani, întrebarea e ce facem acum? Există și altfel de soluții ? Asemenea tragedii ar trebui să constituie un motiv bun pentru demisii ministeriale, mai ales pentru șefii care poartă răspundere directă în așa cazuri.

Până când va trebui să se moară pe șosele, ca autoritățile să înțeleagă că sunt pericole mult mai reale decât teroriștii imaginari din cadrul ISIS?

P.S: O întrebare către cei doi artiști ai teatrului cu epoleți: Domnilor(în pofida faptului că îmi este greu să-i zic DOMN unui muc cu epoleți de colonel) Dvs de ce nu ați fost la fața locului să dați interviuri ? De ce nu ați organizat conferințe de presă, după cum suntem obișnuiți în ultima perioadă, sau acesta pentru voi nu este un caz de rezonanță, sau ați ajuns să recunoaște-ți că moartea celor 5 persoane este îN MARE PARTE DIN VINA VOASTRÄ‚, din INDIFERENÈšA șI IMPOTENÈšA de care da-ți dovadă ? O fi așa sau altfel, eu zic că timpul le pune pe toate la locul lor și sper că ve-ți dormi bine și în continuare, dar nu în fotolii la MAI.

One thought on “INP(otența) lui Balan și Cavcaliuc poartă vina pentru tragedia de la Băcioi?”

  1. da chiar, de ce cacaliuc nu a iesit la fata locului, ca doar ii place asa???? sau el iese doar acolo unde stie scenariul?
    Domnul Kakaliuc, da ce masuri se intreprind pentru prevenirea a astfel de accidente? Va ocupati doar de descoperirea bombelor si gasirea sacului cu bani, unde apropo mai mare interes ati avut sa fie recompensat cel care a gasit banii, decit in cazul accidentului dat. Ia sa va vedem tot atit de aprig veti fi si acum, ca sa fie pedepsiti cei ce se fac vinoveti de aceasta tragedie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *