11411930_520606088087487_7661621364818911031_o

Epopeea INTIMIDÄ‚RILOR de la IP Glodeni continuă // Cavcaliuc cere DEMISIA șefului IP Glodeni

Gheorghe Cavcaliuc, șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, continuă să facă presiuni asupra angajaților Inspectoratului de Poliție Glodeni. Valeriu Muntean, șeful Direcției Resurse Umane al IGP, îl amenință pe Oleg Buzdugan, șeful IP Glodeni, că dacă nu îl demite pe Valentin Èšurcan, șeful Secției Resurse Umane al IP Glodeni, conducerea IGP va găsi alte căi, iar Buzdugan urmează să-și piardă fotoliu de la IP Glodeni.

Sămptămâna trecută Asociația Obștească „Contra-Corupție” a prezentat mai multe acte și două înregistrări telefonice, prin care intermediarii lui Cavcaliuc insistă asupra conducerii IP Glodeni, să-l demită pe juristul instituției în favoarea unei favorite a lui Cavcaliuc. Este vorba despre locotenentul major de poliție Tatiana Gheorghiță, care a fost transferată la data de 27 martie 2015, din funcția de specialist principal al Secțieii Asistență Juridică a Direcției Juridice a IGP, în funcția de inspector pentru formare profesională a Secției Resurse Umane a IP Glodeni. Ulterior, pritr-o procură semnată de Cavcaliuc, Tatiana Gheorghiță, este împuternicită de a apăra și reprezenta interesele Inspectoratului General al Poliției al MAI în instanțele judecătorești de toate nivelele.

în pofida faptului că Valentin Èšurcan, i-a spus lui Muntean că juristul nu a avut nici o încălcare până în prezent, este responsabil și îndeplinește atribuțiile de serviciu dând dovadă de profesionalism, ultimul insistă că acesta să fie demis. Potrvit înregistrărilor discuțiilor telefonice dintre cei doi, Muntean subliniază că demisia lui Iurie Grijuc, juristul IP Glodeni, este un ordin de sus, sau în caz contrar se vor găsi alte căi prin care însăși Èšurcan ar putea să-și piardă serviciu. Ulterior, pentru că nu a dorit să încalce legislația și să-l concedieze illegal pe jurist, Muntean cere la indicațiile lui Cavcaliuc și demisia lui Valentin Èšurcan.

Mai nou, membrii Asociației Obștești „Contra Corupție” au intrat în posesia a încă trei înregistrări telefonice, prin care Valeriu Muntean, șeful Direcției Resurse Umane, îl amenință pe Oleg Buzdugan, șeful IP Glodeni, pentru neexecutarea ordinului lui Cavcaliuc, privind demiterea juristului IP Glodeni în favoarea Tatianei Gheorghiță, ultimul este obligat să depună raport la altă funcție, în caz de nesupunere se vor găsi alte metode.

Se pare că solicitarea de concediere din funcție a conducerii IP Glodeni, vine ca urmare a faptului că aceștia nu au satisfăcut moftul lui Cavcaliuc, de al demite pe Iurie Grijuc, juristul de la IP Glodeni, în favoarea protejatei lui Cavcalic, Tatiana Gheorghiță.

Membrii Asociației Obștești „Contra Corupție” consider că Procuratura Generală ar trebui să califice aceste acțiuni de intimidare drept acțiuni ilegale și depășirea atribuțiilor de serviciu din partea așa zisei conduceri a IGP.

11258031_1407129002946518_5451526473492757781_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTO: Tatiana Gheorghiță

 

4 thoughts on “Epopeea INTIMIDÄ‚RILOR de la IP Glodeni continuă // Cavcaliuc cere DEMISIA șefului IP Glodeni”

  1. Asa crezi tu ?Depinde cum vede fiecare binele,dar nereguli sigur ca vor fi,cum a plecat seful in concediu s-a si inceput haosul.

  2. esti sigur ?! il cunosti bine ?S-au poate te-a pus sa-ti faci lucrul corect , sa nu bati ciinii printre garduri.Cine lucreaza constiincios si-si face treaba vad ca nu are nimic de spus..dar tu ?? te sufoci?poate-i si seful tau ?!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *