Duminică, 21 Ianuarie 2018 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Doi deputați, citați la CNA pentru declarații privind o tentativă de corupere. „Trebuie să se prezinte în termen de cinci zile”

Doi deputați, citați la CNA pentru declarații privind o tentativă de corupere. „Trebuie să se prezinte în termen de cinci zile” Recomandat

Deputații Elena Bodnarenco, din partea PCRM, și Maria Ciobanu, de la PLDM, au fost citați de Centrul Național Anticorupție pentru declarațiile lor privind tentativa de corupere. Asta după ce, cele două au declarat public că li s-ar fi propussume mari de bani pentru a susținte candidatul democrat la funcția de premier. Elena Bodnarenco spune că, deocamdată, nu a primit citația, dar este gata să ofere detații ofițerilor CNA.

Potrivit portalului Anticorupție.md, CNA s-ar fi autosesizat a doua zi după ce Elena Bodnarenco a făcut declarațiile. Atunci, deputatul comunist a declarat pentru un ziar local că cei 14 deputați comuniști care au părăsit fracţiunea PCRM şi au creat Platforma social-democratică „Pentru Moldova” au primit bani sau au fost şantajaţi cu dosare penale. Tot atunci, Elena Bodnarenco a recunoscut că i s-au propus şi ei bani sau funcţii pentru a părăsi fracţiunea Partidului Comunştilor. 

La fel, deputatul liberal-democrat Maria Ciobanu a dat de înțeles că mai multor colegi de-ai săi din fracţiunea PLDM, care au votat pentru Guvernul Filip, li s-au promis anumite beneficii.

Solicitată de Realitatea.md, Angela Starinschi, purtător de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, a declarat că citațiile au fost expirate pe adresele de domiciliu ale celor doi deputați. „Ele au fost informate și telefonic, iar mâine vom expedia citații și pe adresa Parlamentului, astfel ca în termen de cinci zile să se prezinte la CNA pentru a depune depoziții”, a spus Starinschi.

Purtătorul de cuvânt al CNA a mai menționat că deocamdată nu a fost pornit niciun dosar penal, o decizie în acest sens urmând a fi luată în funcție de informația care va fi oferită în cadrul audierilor. La fel, în baza autosesizării, dar și a depozițiilor care vor fi făcute, ar putea fi luată decizia și privind citarea altor persoane la Centrul Național Anticorupție, a mai spus Angela Starinschi.

 

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații