Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Filip a cerut suspendarea din funcție a lui Balițchi și Prisăcaru

Filip a cerut suspendarea din funcție a lui Balițchi și Prisăcaru Recomandat

Premierul Pavel Filip i-a cerut ministrului Finanţelor să-i suspende din funcţie pe perioada unei anchete care urmează să fie deschisă instituțiile competente, pe șeful FISC, Ion Prisăcaru şi pe cel al Serviciului Vamal, Tudor Balițchi, dar și pe cel al Poliției Economice. 

„Aș vrea să discutăm despre presiunea ce este făcută de unele instutții de stat și mă refer la Serviciul Fiscal la Serviciul Vamal dar și la Poliția Economică. Sunt abuzuri în care oamenii de afaceri sunt supuși la controale de câteva ori pe săptămână. Avem informații că se plătește mită. Din informații pe care am avut ocazia să fac aceste studii, doar 5% din toate dosarele începute de Poliția Economică ajung în instanță”, a declarat Filip 

Premierul a declarat că urmează ca instituțiile competente să inițieze o anchetă ce se referă la presiunile asupra unor agenți economici dar și corupție. 

„Domnule ministru Armașu, solicit suspendarea din funcție a conducătorilor și persoanelor vizate în anchetă. Propun tuturor miniștrilor, să asigurăm un moratoriu asupa controalelor asupra agenților economici pe o perioadă de 3 luni”, a adăugat Filip. 

Premierul a cerut de asemenea ministrului Justiției, Vladimir Cebotari, ca timp de o săptămână să vină cu un proiect de lege ce va conține o nouă procedură de control, care să nu mai permită abuzurile asupra agenților economici, procedura nouă va fi consultată cu societatea civila dar și cu oamenii de afaceri. 

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații