Sâmbătă, 30 Iulie 2016 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Angela Gonța publică un fragment din scrisoare lui Filat din P-13

Angela Gonța publică un fragment din scrisoare lui Filat din P-13 Recomandat

Fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, aflat în arest preventiv, se plânge de modul în care este tratat la Penitenciarul nr.13 al capitalei. Acesta  susține că este supus unor condiții mizerabile, care au drept scop să-l facă să cedeze psihic. Pe lângă toate acestea, politicianul intenționează să scrie, săptămâna viitoare, un testament. Frânturi din scrisorile pe care le-a transmis rudelor au fost postate de soția sa, Angela Gonța, pe o rețea de socializare.

„Aici ei fac totul ca să mă distrugă moral. De marți, fără niciun motiv, m-au băgat la subsol. În condiții de mizerie absolută, încă rezist, însă nu știu dacă merită. Săptămâna viitoare voi face testamentul, în caz că se întâmplă ceva cu mine”, se arată în scrisorile lui Filat.

În aceeași postare, soția politicianului explică faptul că anume rudele lui Filat au reparat cele două celule în care acesta a stat anterior în penitenciarul Nr. 13, despre care s-a vorbit că ar fi beneficiat în condiții speciale. Cu toate acestea, subliniază Angela Gonța, el a fost transferat într-o a treia celulă, în subsolul penitenciarului. Aceasta se arată nedumerită de faptul că soțul său este supus unui tratament inuman în timp ce procurorii susțin că au suficiente probe pentru a-l trimite în instanță. 

 Vă prezentăm mai jos postarea integrală a Angelei Gonța:
 
 
 

Urmaresc cu mult interes declaratiile Departamentului Institutiilor Penitenciare in legatura cu conditiile de detentie ale lui Vlad Filat.

Potrivit DIP, acesta citeste carti in biblioteca, face sport si i se serveste masa in camera de trei ori pe zi. Are cele mai bune conditii de trai: boiler, televizor si "matras" (saltea). Nu stiu daca DIP evita sa spuna, sau ziaristii evita sa intrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe aceasta cale, tin sa le multumesc ca le-au acceptat. Ar fi putut sa gaseasca motive sa nu o faca.

Totusi, dupa ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat doua celule, Vlad Filat a fost recent mutat in a treia. De aceasta data - in subsol. In primul caz, motivul a fost plangerea unui detinut. In al doilea - celula a ramas fara lumina din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singura celula.

Intamplator sau nu, "panele de curent" din penitenciar au loc in timp ce sunt anuntate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus ca generatorul de energie electrica de la penitenciarul nr. 13 sa fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care si-a asumat sa lupte cu coruptia, iar ca sa fie si mai convingatori, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numarul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un sef nou. Sa fie oare iar vorba despre coincidente?

In timp ce un alt invinuit in cazul BEM isi petrece vacantele in Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, in speranta ca va ceda psihic. Ma intreb iar: de ce sa-i faci asta unui om impotriva caruia procurorii sustin ca au probe suficiente sa-l trimita in instanta?

Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar sa i se interzica sa vorbeasca cu presa, nu doar sa fie incatusat in subsol, dar sa i se confiste si pixul si foile, las asta aici.

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații