Duminică, 24 Iulie 2016 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Ancheta PG / Balan a folosit MAI-ul ca poliție politică pentru Filat ?

Ancheta PG / Balan a folosit MAI-ul ca poliție politică pentru Filat ? Recomandat

Procuratura Anticorupţie a expediat în adresa Procuraturii Generale un demers prin care a solicitat investigarea circumstanţelor în care, documente ce conţin informaţii despre monitorizarea acţiunilor de protest din centrul capitalei, se aflau la domiciliul liderului PLDM, Vlad Filat.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, ar fi vorba despre documente ce conţin date privind identitatea organizatorilor şi persoanelor care participă la proteste, descrierea cronologică a acţiunilor propriu-zise ale acestora, dar şi informaţii privind monitorizarea unor politicieni.

Presupunerea procurorilor că aceste acte provin de la Ministerul Afacerilor Interne rezultă din conţinutul informaţiei, precum şi din textul de pe plicurile în care au fost depistate documentele –„Personal pentru domnul Vlad Filat de la O. Balan”.

Procuratura Generală urmează să decidă asupra subdiviziunii care va investiga acest caz, într-o procedură separată şi asupra eventualităţii audierii funcţionarilor din instituţiile care au pus la dispoziţie informaţia.

Amintim că, mai multe documente, inclusiv cu „acces restricţionat”, au fost depistate şi ridicate în timpul percheziţiilor efectuate de procurori la domiciliul lui Vladimir Filat, învinuit de comiterea unor infracțiuni de corupție și trafic de influență

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații