Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Un singur fotoliu, doi directori. La Asociatia Transportatorilor Auto, doua persoane sustin ca detin functia de presedinte si se acuza reciproc de interese - VIDEO

Un singur fotoliu, doi directori. La Asociatia Transportatorilor Auto, doua persoane sustin ca detin functia de presedinte si se acuza reciproc de interese - VIDEO Recomandat

Un singur fotoliu, doi directori. Se intampla la Asociatia Transportatorilor Auto, unde doua persoane sustin ca detin functia de presedinte si se acuza reciproc de interese. Fostul secretar general, ales presedinte acum jumatate de an de o parte din membrim isi acuza rivalul va pune asocitia pe branci. Acesta respinge acuzatiile si afirma ca instituia activeaza normal.


Evghenii Gubceac sustine ca a fost ales acum jumatate de an presedinte al AITA in urma  Adunarii Generale a asociatiei, insa se plange ca nici acum ca nu isi poate incepe activitatea.

Ministerul Justitiei a refuzat sa-l inregistreze in Registrul de Stat al Organizatiilor necomerciale. Asta dupa ce  judecatoria Buiucani a suspendat hotararea prin care acesta a fost ales.

Mai multi membri ai AITA spun ca de vina ar fi actualul presedinte Grigore Bernavschii. La randul sau, acesta considera ca revocarea sa a fost ilegala.

Evghenii GUBCEAC, SECRETAR GENERAL AITA: “Din două persoane m-au ales pe mine. Sunt oameni care nu sunt de acord cu asta şi încearcă, prin diverse modalităţi, să demostreze că ei sunt mai puţini, dar ei vor să conducă. ”

Grigore BERNAVSCHI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI AITA: ”Sunt interese private care vor distrugerea asociatiei”.

Nemultumiti ca noul presedinte nu poate activa, mai multi membri ai asociatiei s-au adresat la procuratura, insa plangerile le-au fost respinse. Asa ca, spun ca vor merge in instanta. 

Corina VARVARICI, MEMBRU AITA: ”Solicitam implicarea organelor de drept competente pentru a curma actiunile ilegale si revenirea in cimpul legal de activitate”.

Confictul ar aduce prejudicii asociatiei, sustin cativa membri.

Elena LEVADARU, MEMBRU AITA: ”Eliberea din functie a peroanelor. Pleaca toti, el ii elebereza din functie fara nici un motiv”.

Grigore BERNAVSCHI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI AITA: ”Au fost demisi cei care nu se prezinta la serviciu. Se activeaza in regim normal”.

Conflictul a inceput inca in luna iulie, cand 28 de membri ai asociatiei au schimbat si conducerea acesteia, care insa pana in prezent nu este recunoscuta de autoritati.   

Cele doua tabere sa acuza reciproc ca vor sa puna mana pe asociatie. Asociatia Internationala a Transportatorilor Auto are 51 de membri. Institutia elibereaza carnetele de TIR, document necesar pentru ca transportatorii sa poata tranzita tarile mai usor. 

000

Media

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații