Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Război la AITA // Arme de foc și violențe în sediul asociației. Fostul președinte nu se dă plecat

Război la AITA // Arme de foc și violențe în sediul asociației. Fostul președinte nu se dă plecat Recomandat

Fostul președinte al Asociației Internaționale a Transporturilor din Moldova, Grigore Bernavschi, nu vrea să-şi părăsească postul şi ar fi folosit metode barbare pentru a-l scoate pe actualul președinte AITA, ales prin votul majoritar la adunarea generală a asociației, din incinta instituției.

Majoritatea adunării generale a asociației AITA, având împuternicirile legale de a evalua calitatea obligațiunilor de serviciu a membrilor, inclusiv a conducerii, a decis prin vot realegerea președintelui asociației. Astfel, în vara anului 2016, Grigore Bernavschi a primit vot de neîncredere, iar la conducerea AITA a fost ales Evghenii Gupceac.

Potrivit declarațiilor membrilor consiliului asociației, fostul președinte al Ascoiației, demis din funcție conform statului, la 19 august 2016, în mod ilegal, a implicat compania de servicii de pază GSS, ai cărei agenți, înarmați cu arme de foc, au primit ordin să pătrundă în sediul AITA unde se afla actualul președinte și, făcând în exces uz de forța fizică, l-au evacuat pe director și pe alţi angajaţi ai asociației.

Bernavschi declară anterior că îşi exercita atribuţiile legal, pentru că decizia membrilor Adunării Generale a Asociației a fost contestată la Judecătoria sectorului Buiucani, care i-a dat câştig de cauză, iar noul administrator nu a fost confirmat de Ministerul Justiţiei. Pe de altă parte, consilierii Asociaţiei Transportatorilor Auto spun că au atacat decizia primei instanțe la Curtea de Apel. 

Totodată, membrii asociației declară că în această perrioadă fostul preşedinte, neavând împuterniciri legale, şi-a continuat activitatea de președinte, provocând,, prin acţiunile sale, prejudicii considerabile asociației, eliberând inclusiv persoane din funcțiile deținute fără motiv. 

De asemenea, avocatul asociației a declarat că unii membrii ai asociației, aflați în cărdărășie cu fostul președinte al asociației, au intreprins un șir de acțiuni ilegale care au prejudiciat drepturile și interesele asociație și a membrilor săi, inclusiv pe plan internațional. 

40 din cei 51 de consilieri ai Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova, care au votat pentru demiterea lui Grigore Bernavschi, susţin că au depus o plângere la Procurata Generală pentru soluționarea problemei. 

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații