Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Filat refuză să plece de la '13

Filat refuză să plece de la '13 Recomandat

Fostul premier Vlad Filat a refuzat să fie transferat într-un alt penitenciar. El este actualmente deținut într-o celulă din penitenciarul nr. 13 din Capitală.

Potrivit Serviciului de presă al DIP, Filat este singur deocamdată în celula în care și-a făcut reparație. Surse ale Deschide.MD spun că lui Filat i s-a propus să fie mutat în penitenciarul din Lipcani, el însă a refuzat, motivând că aici este mai aproape de familie.

Amintim că pe 10 ianuarie Biroul Asociat de Avocaţi Popa şi Asociaţii a contestat cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) deciziile emise de magistraţii de la Curtea de Apel şi Judecătoria Buiucani în dosarul care îl vizează pe fostul premier al Republicii Moldova, Vlad Filat.

Într-un comunicat plasat pe pagina de Facebook a Biroului de Avocați era menționat că apărătorii lui Vlad Filat au solicitat casarea integrală a sentinței emise de Judecătoria Buiucani, casarea parțială a deciziei Colegiului penal al Curții de Apel Chișinău, rejudecarea cauzei şi pronunţarea unei noi hotărâri în acest dosar. De asemenea, avocaţii cer achitarea şi eliberarea lui Vlad Filat din detenţie. În acelaşi timp, apărătorii insistă ca recursul să fie examinat în cadrul unei şedinţe publice, iar magistraţii să se pronunţe asupra tuturor motivelor invocate.

La 11 noiembrie, Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia Judecătoriei Buiucani în privința lui Vlad Filat. Fostul premier rămâne condamnat la 9 ani de detenție. Magistrații de la Curtea de Apel au exclus din sentința lui Vlad Filat, dictată anterior de Judecătoria Buicani, unele bunuri confiscate, admițând astfel demersurile mai multor apelanți. După pronuțarea sentinței, politicianul a declarat presei că decizia Curții de Apel este una ilegală.

 

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații