Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
(AUDIO) FARSĂ! Un pretins angajat FSB îi propune lui Valerian Mânzat un complot împotriva Moldovei. Avocatul acceptă și se pornește la Moscova să discute planul

(AUDIO) FARSĂ! Un pretins angajat FSB îi propune lui Valerian Mânzat un complot împotriva Moldovei. Avocatul acceptă și se pornește la Moscova să discute planul Recomandat

Gafă de proporții pentru Valerian Mânzat. Avocatul vedetă s-a lăsat tras pe sfoară de un bărbat care, pretinzând că este angajat FSB (Serviciul Federal de Securitate din Rusia) îi propune primului un „complot” împotriva Republicii Moldova. 

Mânzat nu știe însă că este înregistrat și cade de acord să meargă la Moscova și să pună planul la cale.

Discuțiile au loc în trei etape. În prima, bărbatul se prezintă drept Evghenii Petrovici, de la aeroportul Domodedovo. Acesta îl roagă pe Valerian Mânzat să-i povestească despre cazul cu Air Moldova, când avocatul nu a avut loc în avion să zboare în Republica Moldova, amenințând compania avia cu judecata. Mânzat spune că este ocupat și stabilesc să discute peste 20 minute.

 

Peste 20 de minute Valerian Mânzat deja povestește în detalii cum a rămas fără bilet, că era gata să facă orice pentru a ajunge la Chișinău, întrucât avea planificată o ședință de judecată: ”Au zis că nu pot face nimic și că doar a doua zi pot zbura la Chișinău. Au sunat la un hotel unde să fim cazați cei care nu aveau locuri în avion, însă era totul plin, era doar un loc, pe un pat comun. Am sunat taxi, taxi nu găseam... a fost foarte neplăcut, nici nu vreau să-mi amintesc”.

Avocatului i se propune să fie ajutat în intenția sa de a da în judecată Air Moldova pentru a da rezonanță cazului. Mânzat se laudă că este un avocat scandalagiu, că a scris pe Facebook despre cazul său și a provocat un mare scandal, că toată presa a făcut știri.

Pretinsul angajat FSB îi spune lui Mânzat: ”Noi ne putem implica și face un scenariu frumos. Dacă sunteți gata să lucrați cu noi”.

 

În a treia discuție, bărbatul care face farsa îi propune lui Mânzat să dea în judecată Air Moldova printr-o companie din Elveția ca să nu fie implicată direct Rusia. Acesta îi propune avocatului ca ”în actualul context politic trebuie ca Republica Moldova să fie pusă la locul ei”.

Valerian Mânzat spune că este gata să se întâlnească în Elveția cu persoana cu care poate discuta acest caz, ori ulterior la Moscova, însă primește răspuns că totul trebuie să se întâmple în Rusia. Altfel, Mânzat răspunde că este gata în câteva zile să zboare în capitala Rusiei pentru a discuta planul. 

De fiecare dată, bărbatul îl sună pe Valerian Mânzat de pe diferite numere de telefon. Acesta îl roagă pe avocat să nu spună nimănui despre discuțiile dintre ei, iar Mânzat îi explică că este fost angajat al MAI și ”înțelege ce fel de discuție au”.

Ca fost ofițer noi trebuie să ne înțelegem unul pe altul. Eu o să vin, vom discuta pe loc, fiecare moment, acum nimeni nu știe despre discuția noastră. Eu acum trebuie să înțeleg ce facem”, mai spune Mânzat.

 

Amintim că azi, Realitatea.md a publicat un document exclusiv potrivit căruia Valerian Mânzat se autopropune pentru a fi decorat cu Ordinul Republicii.

000

Media

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații