Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
După cei din Chișinău, și peste 30 de comuniști din Hâncești părăsesc PCRM. Ambele anunțuri, făcute în timpul conferinței lui Voronin (DOC)

După cei din Chișinău, și peste 30 de comuniști din Hâncești părăsesc PCRM. Ambele anunțuri, făcute în timpul conferinței lui Voronin (DOC) Recomandat

După cei 14 membri și simpatizanți ai PCRM din Chișinău care au declarat că părăsesc formațiunea comunistă asociindu-se cu cei 14 deputați comuniști care au format împreună cu Partidul Democrat - Platforma parlamentară social-democrată „Pentru Moldova”, un alt grup de membrii și simpatizanți din Hâncești au emis o declarație privind părăsirea formațiunii. Este vorba de circa 30 de persoane, printre care doi primari și câțiva consilieri raionali. Este de menționat că și declarația acestora a fost făcută publică în timp ce Vladimir Voronin, Elena Bodnarenco și Inna Șupac susțineau o conferință de presă.

 

„Noi, comuniștii și simpatizanții PCRM din r-l Hâncești, constatând faptul că situația din țară este foarte complicată, Republica Moldova fiind afectată de o criză social-economică și politică profundă, de instabilitatea geopolitică din regiune, utilizate de unele forțe politice în interese personale și de partid, în condițiile unei societăți dezbinate, susținem acțiunile celor 14 deputați care au creat Platforma parlamentară social-democrată ”pentru Moldova” de a contribui decisiv la evitarea destabilizării continue a situației din Republica Moldova și la consolidarea societății prin acordarea votului de încredere Guvernului Filip”, se menționează în declarația făcută publică.

Aceștia susțin că „Republica Moldova are nevoie de stabilitate și dezvoltare”, iar „în această perioadă de criză profundă, cei 14 deputați au demonstrat că sunt stataliști, renunțând la interesele de partid în favoarea intereselor Republicii Moldova”.

„Acordăm sprijinul nostru celor 14 deputați și avem încredere că ei vor reprezenta interesele cetățenilor Republicii Moldova, vor realiza în continuare promisiunile făcute în fața alegătorilor în perioada campaniilor electorale: întărirea statalității, a neutralității Republicii Moldova, soluționarea problemelor social-economice, modernizarea Republicii Moldova, promovarea stabilității sociale”, se mai arată în declarație.

Realitatea.md precizează că declarația comuniștilor din Hâncești a venit la scurt timp după o altă declarație semnată de 14 membri și simpatizanți ai PCRM din municipiul Chișinău, care au anunțat același lucru. Totodată, ambele declarații au fost date publicității în timp ce președintele PCRM, Vladimir Voronin, secretarul executiv al partidului, Elena Bodnarenco, și liderul frațciunii PCRM în Parlament, Inna Șupac, susțin o conferință de presă.

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații