Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Legăturile strânse dintre Filat, avocatul său, clanul Țopa și Platforma DA deconspirate din nou

Legăturile strânse dintre Filat, avocatul său, clanul Țopa și Platforma DA deconspirate din nou Recomandat

Presa a descoperit vineri noi dovezi care demonstrează din nou legăturile lui Vlad Filat, membrii familiei Țopa, fugiți peste hotare ca să nu facă închisoare, liderii Platformei DA, dar și avocatul lui Filat Igor Popa. Potrivit dovezilor prezentate aceștia au afaceri în comun, dintre care unele dubioase și obținute prin trafic de influență.

Portalul deschide.md a scris despre unul dintre avocații lui Vlad Filat, prezent la perchezițiile care au avut loc la casa politicianului și anume Igor Popa. El s-a afișat cu o mașină care ar fi înregistrată în orașul de reședință a oamenilor de afaceri Viorel și Victor Țopa, refugiați în Germania. Mai mult, Popa își are biroul de avocat în același sediu unde oamenii de afaceri Țopa își au înregistrată compania German Aviation Capital GmbH (adresa: 

Friedrich-Ebert-Anlage 49) firmă la care liderul Platformei DA, Andrei Năstase, este împuternicit cu drept de semnătură prin procură. Tot Igor Popa este avocatul companiei Caravita fondată de Ion Rusu, nașul lui Vlad Filat. Ion Rusu este în prezent cercetat în cazul dosarului Băncii de Economii.

Același avocat, conform paginii Ministerului Sănătății este reprezentantul BB HÄMODIALYSE Moldova, companie înființată de Ion Rusu (nașul lui Vlad Filat), pentru a administra o afacere estimată la peste 20 de mln de euro, pe seama bolnavilor de insuficiență renală. Firma care a câștigat licitația în ”afacerea cu dializă” a fost fondată, numai cu o lună înainte de anunţarea concursului. Din informaţiile publice rezultă că firma este înregistrată tot la Frankfurt, în suburbia Bad Homburg, și are un capital social de 25.000 de euro. Ministerul Sănătății scrie că avocatul Igor Popa este chiar reprezentatul în RM al acestei companii înființate de Ion Rusu. Totodată Popa îl apără pe Rusu în dosarul Caravita vs Veaceslav Ionița. 

Bloggerul Eugen Luchianiuc publică pe facebook informații cu privire la compania lui Victor Țopa, trecută prin procură pe Andrei Năstase, liderul Platformei DA. Din aceleași informații reiese că adresa companiei lui Țopa coincide cu adresa biroului de avocatură a lui Igor Popa, din Germania.

Puse cap la cap, detaliile punctate denotă clar legătura dintre Igor Popa, Vlad Filat, Ion Rusu și Victor cu Viorel Țopa., punctează deschide.md.
Atât Năstase cât și avocatul Popa s-au grăbit să infirme dovezile prezentate de deschide.md, dar jurnalistul Gabriel Călin adduce noi dovezi referitor la relația dintre personajele menționarte mai sus și anume: ” copiii lui Igor Popa și a lui Andrei Năstase merg la aceeași școală. La una foarte scumpă de altfel: ACCADIS INTERNAȚIONAL SCHOOL”.

”Astăzi din PMAN, liderul DA declara că a fost ținta unui atac orchestrat și că nu are nici o legătură cu Popa. Ascultându-l pe Năstase aveam impresia că-l aud pe Filat, ieri, la tribuna Parlamentului care plângea pentru că știa că doar cu numai câteva zile în urmă primea în sediul PLDM de la Ilan Șor 20 de milioane de lei în bancnote de 1000 și 500”, comentează Gabriel Călin pentru portalul moldova24.info.

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații