Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Diacov, deranjat că Drăguțanu are pază de corp: „Cine are nevoie de viața acestui Drăgălaș?”

Diacov, deranjat că Drăguțanu are pază de corp: „Cine are nevoie de viața acestui Drăgălaș?” Recomandat

Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, se arată deranjat de faptul că guvernatorul BNM, Dorin Drăguțanu, are pază de corp, după ce o grenadă a fost aruncată în curtea locuinței sale.

Diacov spune că asupra sa au existat două tentative de omor, iar cazurile nici măcar nu au fost anchetate.

„La timpul meu, fiind conducător al unui grup specializat în descoperirea omorurilor comise în municipiul Chișinău, ani la rând am investigat zeci de cazuri de omor în privința celor mai periculoși ucigași și criminali de la începutul anilor 90, care sunt pe drept socotiți anii dezmățului lumii criminale după prăbușirea URSS, în epoca haosului în justiție. Nici prin cap nu mi-a trecut să cer pază de corp, deși asupra mea au fost organizate două tentative reale de omor. Nici măcar nu s-a efectuat o anchetă a acelor cazuri. Mă întreb, cui îi trebuie viața acestui Drăgălaș-Drăguțanu? Cine și pentru ce poate să-și ia păcat pe suflet. Circ în tramvai”, a scis Diacov pe o rețea de socializate.

Casa guvernatorului BNM Dorin Drăguțanu a fost atacată cu o grenadă. Incidentul a avut loc în noaptea zilei de duminică spre luni, în jurul orei 3:00.

Potrivit poliției, grenada a fost aruncată la balconul locuinței acestuia. Familia nu a avut de suferit, însă câteva geamuri ale casei au fost sparte.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal, procurorii calificând incidentul drept un atac terorist. Totodată, ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a oferit guvernatorului pază și protecție de stat.

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații