Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
UE așteaptă nume concrete în cazul fraudei bancare și depolitizarea instituțiilor de stat, Petras Auštrevičius

UE așteaptă nume concrete în cazul fraudei bancare și depolitizarea instituțiilor de stat, Petras Auštrevičius Recomandat

Raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Petras Auštrevičius, a menționat că actuala guvernare are foarte puțin timp la dispoziție ca să pună în aplicare reformele și că UE aşteaptă rezultate concrete şi neîntârziate în acest sens. Aceste declarații au fost lansate în cadrul întâlnirii sale cu premierul Pavel Filip, informează Politik.md.
„Așteptăm o luptă mai aprigă împotriva corupției. Moldova are nevoie de o agendă diferită, dar nu una umbrită de actele corupției. Și noi îndemnăm la depolitizarea principalelor instituții de stat, care sunt atât de importante în luarea deciziilor ce țin de domeniile: juridic, economic și altele.
Noi trebuie să ajungem la situația când există încă un candidat și nu doar unul singur pentru funcțiile de top. În Moldova sunt foarte mulți oameni talentați și trebuie să-i căutăm printre tineri, printre cei competenți, care ar putea ocupa acele funcții și ar face față provocărilor”, a declarat Petras Austrevicius.
În acest sens, premierul moldovean a specificat că noul Guvern vrea să recâştige încrederea partenerilor de dezvoltare şi a cetăţenilor. Astfel, în cadrul ședinței Comisiei Guvernamentale pentru Integrare Europeană s-a luat decizia ca în termen de o lună să fie lichidate toate restanţele privind realizarea planului de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere.
000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații