Duminică, 21 Ianuarie 2018 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Cetăţenii, DEZAMĂGIŢI de prestaţia Platformei "Demnitate şi Adevăr". COMENTARIILE EXPERŢILOR (VIDEO)

Cetăţenii, DEZAMĂGIŢI de prestaţia Platformei "Demnitate şi Adevăr". COMENTARIILE EXPERŢILOR (VIDEO) Recomandat

Cetăţenii care au susţinut anterior Platforma "DA" au rămas dezamăgiţi de faptul că liderii protestelor organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au alăturat susţinerii orientării proruse.

De această părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika, de aseară. Potrivit lor, oamenii de rând şi-au dat seama că interesele liderilor manifestaţiilor sunt de fapt altele, nu în favoarea cetăţenilor.  

"S-a văzut pe parcursul acestui an că încet-încet oamenii încep să înţeleagă. La mitingurile lor, la reuniunile lor, nu s-au mai prezentat atât de mulţi cât sperau ei. De aici şi aceste chemări la maidanuri, de aici şi aceste încercări disperate de a provoca violenţe cu participarea provocatorilor profesionişti. Şi în final acel act disperat de aliere la partidele pro-ruse conduse de Dodon şi Usatîi. De aici şi declaraţia liderilor prin care expres renunţă la idea europeană şi se aliniază la cea pro-rusă", a comentat analistul politic Vitali Catană. 

"Pentru mine care am fost şi eu participant activ al Platformei, dezamăgirile au început să vină în primăvară când au început să vină primele semnale din partea organizatorilor protestelor că tot ce se întâmpla pe scenă era foarte bine regizat. Oameni care voiau cu tot dinadinsul să ajungă la tribună nu erau lăsaţi să vină", a spus bloggerul Veaceslav Balacci. 

Din acest motiv, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile, veterani de război, oameni de cultură au anunţat, luni, că vor forma o nouă platformă, care va reprezenta interesele cetăţenilor. Structura va fi o alternativă a Platformei "Demnitate şi Adevăr".

"O mare parte sunt deja alături de noi. Sunt ferm convins că în cel mai scurt timp ei o să fie alături de noi. Nu e posibil să fii cu cei care vor să aducă dezmăţul în ţară. Cu acei care au interese meschine de grup, dar nu interese naţionale", a opinat fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan. 

Autorii iniţiativei spun că-şi vor uni forţele împotriva unei eventuale invazii ruseşti şi vor lupta pentru promovarea parcursului european.

"Vrem să creăm ceva puternic, unit, pentru a putea, a crea condiţii pentru cadrele noastre naţionale. Vom veni cu proiecte economice, vom ataca cu propuneri pentru schimbarea infrastructurii. Avem foarte multe initiative. Iată pentru ce am adunat noi această forţă", a spus preşedintele Asociaţiei veteranilor de război "Tiras-Tighina", Anatol Caraman. 

Mai mult, veteranii de război, reprezentanţii societăţii civile şi oamenii de cultură, care s-au întâlnit ieri pentru a pune bazele noii platforme, au condamnat parteneriatul dintre Partidul Socialiştilor, formaţiunea "Partidul Nostru" şi Platforma "Demnitate şi Adevăr", în spatele căreia ar sta oligarhul Victor Ţopa. 

000

Media

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații