Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Dovada că insul din povestea cu grenadele lui Petrenco, este cadru MAI

Dovada că insul din povestea cu grenadele lui Petrenco, este cadru MAI

Polițistul care dădea târcoale mașinii soției lui Grigore Petrenco este o persoană realmente existentă, cu numele Sergiu Balan, chiar dacă Inspectoratul Național de Poliție (INI) încearcă să ne convingă contrariul. O dovedește o poză expediată pe poșta electronică a redacției, după ce săptămâna trecută Deschide.MD a publicat o investigație cu privire la individul pe care proprietara automobilului, dar și avocata familiei Petrenco, Ana Ursachi, îl acuză că ar fi plasat intenționat grenadele fumigene găsite în timpul percheziției de acum două săptămâni.

Deși conducerea INI evită să confirme implicarea angajaților săi în perchezițiile făcute pe 15 septembrie în automobilul soției lui Grigore Petrenco, lider al mișcării ANTIFA, și neagă că un oarecare Sergiu Balan ar exista printre ofițerii Direcției Operațiuni Speciale (DOS), noi putem afirma acum, cu suficientă certitudine, că el este absolvent al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”. Faptul îl confirmă fotografia acestuia, care apare în albumul de grup al promoției din 2005.

Persoana surprinsă în pozele realizate în preajma automobilului Liliei Petrenco, în momentul percheziției, seamănă foarte bine cu absolventul din 2005, lucru de care vă puteți convinge din fotografiile de mai jos.

Mai mult ca atât, o altă confirmare ar fi și profilul lui Serghei Balan de pe o rețea de socializare. Pe contul său de facebook acesta a specificat că este absolventul Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”, însă după transferul său de la Fălești la Chișinău, Balan nu și-a modificat pe profil și locul unde activează, rămânând în continuare ca angajat al IP Fălești. Reamintim că șeful IP Fălești, Oleg Șoldan, a precizat anterior pentru Deschide.md că Balan, nu mai activează la IP Fălești de vreo jumătate de an, fiind tranferat la Chișinău.

Mai mult ca atât, Balan îi are în lista de prieteni pe mai mulți ofițeri de presă și alți angajați ai Inspectoratului General al Poliției. Balan o are în lista de priteni, inclusiv, și pe Liubovi Cavcaliuc, care recent a fost promovată la funcția de șef la Direcția Urmărire Penală și este verișoara șefului interimar al IGP, Gheorghe Cavcaliuc.

Reporterii Deschide.md au făcut rost de numărul de telefon a lui Serghei Balan și au încercat să ia legătura cu acesta pentru a afla mai multe detalii, însă ultimul are telefonul închis.

Surse demne de încredere din cadrul Ministerului de Interne au precizat pentru Deschide.MD că Sergiu Balan a fost șef al Secției urmărire penală de la Inspectoratul de Poliție Fălești, iar cu aproximativ jumătate de an în urmă a fost transferat la Chișinău. Potrivit surselor noastre, Balan este în prezent maior de poliție și ar fi ofițer superior al Secției Nr. 4 din cadrul Direcției Opederațiuni Speciale a INI. Printre colegii de serviciu, lui Seriu Bălan i se mai spune „teroristul”.

Vom preciza că printre competențele angajaților Secției Nr. 4 din cadrul Direcției Operațiuni Speciale (DOS) se află monitorizarea și acumularea de informații cu privire la activitatea persoanelor publice, inclusiv cea a politicienilor.

Reamintim că la data de 15 septembrie, după ce Curtea de Apel a decis să mențină în vigoare decizia prin care Petrenco a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile, perimetrul din jurul instanței a fost înconjurat de mascați și geniști, pentru a percheziționa automobilul soției sale. În mașină au fost găsite diverse pliante, CD-uri, stick-uri de memorie, tricouri, dar și câteva grenade fumigene.

Atât proprietara automobilului, cât și avocatul familiei Petrenco, Ana Ursachi, neagă că grenadele i-ar aparține Lilei Petrenco. Ba mai mult, ele susțin că fumigenele ar fi fost plasate în automobil intenționat. Ceva mai târziu, portalul MOLDNEWS a făcut publice imagini în care un bărbat s-a apropiat de procurorul în prezența căruia se efectua percheziția și i-a transmis acestui un pachet dubios. Lilia Petrenco și Ana Ursachi au declarat că anume bărbatul din imagini ar fi cel care a adus grenadele fumigene.

000
Citit 199 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații