Duminică, 21 Ianuarie 2018 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Ofițer MAI FANTOMÄ‚ la Fulger, SOFER la familia Recean

Ofițer MAI FANTOMÄ‚ la Fulger, SOFER la familia Recean

Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, are șofer plătit de stat pentru familia sa. Cel puțin așa susțin surse din cadrul MAI care au fost contactate de deschide.md, în urma unei investigații inițiate de redacția noastra, în baza unui material video, trimis la redacția noastră. Se presupune că în imagini ar apărea un angajat al Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, dar care ar lucra în același timp și în calitate de șofer pentru familia Recean.

Am primit la poșta redacției, de la un cititor care a ales să păstreze anonimatul, un filmuleț cum un civil îl ia de la școală pe fiul lui Recean, căruia îi duce ghiozdanul.

în filmare se vede cum fiul ministrului iese din curtea liceului.  însoțit de un bărbat. Copilul, îmbrăcat în haine de sport, merge în față, iar bărbatul, trecut de prima tinerețe, îmbrăcat la patru ace, îl urmează, cu ghiozdanul copilului  lui Recean în mână. Cei doi urcă într-un automobil modelul BMW seria 5 de culoare gri, cu plăcuțele de înmatriculare C JD 011.

Se pare că anume acesta e automobilul personal al familiei Recean – un BMW seria 5, pe care ministrul l-a indicat în declarația de venituri și proprietăți pentru anul 2013. Automobilul ar fi fost procurat în 2010, în leasing, la un preț de 450 000 de lei.

Surse din cadrul MAI ne-au declarat că bărbatul din imagini ar fi Ștefan Panța, ofițer de poliție angajat al Brigăzii cu destinație specială Fulger, din cadrul IGP.

Contactat telefonic, Vasile Ivas, șeful Statului Major al BDS Fulger, a declarat pentru deschide.md că în cadrul subdiviziunii IGP, BDS Fulger, nu există și nici nu a existat un asemenea angajat. Același lucru a susținut și Șeful Serviciului Monitorizare – Iana Roșca.

După o simplă căutare pe portalul declarațiilor de venit al Comisiei Naționale de Integritate, s-a dovedit, insă, că în cadrul BDS Fulger există, totuși, un asemenea angajat. Potrivit declarației de venit pentru anul 2013, È˜tefan Panța este locțiitor-comandant de grup în cadrul BDS Fulger, angajat prin ordinul cu nr.48 ef al IGP, de pe data de 05.03.2013.

Panța a primit pentru anul 2013 de la IGP un salariu de 66 875,38 lei, mai având și o pensie în mărime de 46 700 lei.

Când am revenit cu un apel telefonic la șeful Statului Major BDS Fulger și l-am întrebat de ce a mințit în privința lui Panța, acesta a închis telefonul.

în scurt timp, am fost sunați de pe un număr ascuns, de un bărbat care s-a prezentat drept Ștefan Panța.

Omul (care cel mai probabil a fost anunțat de Ivas că reporterii deschide.md au întrebat de el) s-a arătat interesat de ce am întrebat de persoana lui.

Presupusul Ștefan Panța ne-a declarat că este pensionar, dar că a lucrat în cadrul BDS Fulger. Dar a negat că ar avea vreo legătură cu ministrul Dorin Recean. întrebat despre automobilul BMW 520, la volanul căruia a fost filmat, ofițerul a negat că s-ar fi aflat la volanul acestui automobil. Acesta a spus că deține un automobil modelul VAZ, care nu este menționat în declarația de venit pentru anul 2013.

întrebarea 1: dacă bărbatul care ne-a telefonat este Ștefan Panța și el nu mai este angajat MAI,ci un simplu pensionar, de unde a aflat că redacția deschide.md se interesează de el?

Există doar o singură explicație: acesta a fost anunțat de cei contactați de deschide.md (Oficiali ai BDS Fulger sau serviciul de presă al IGP), care anterior au negat că Ștefan Panța ar fi angajat MAI.

întrebarea 2: cum se excplică operativitatea cu care a fost anunțat Panța, actualmente un simplu pensionar MAI, că reporterii deschide se interesează de el?

Vom încerca să găsim răspuns la această întrebare, cu sau fără aportul ministrului Recean. Èšinem să precizăm că am încercat să luăm legătura cu ministrul Recean pentru a clarifica situația, dar oficialul nu a răspuns la apelurile și mesajele noastre.

000
Citit 200 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații