Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Concediat pentru că nu a vrut să facă campanie electorală

Concediat pentru că nu a vrut să facă campanie electorală

Un fost angajat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Marin Găvoaza, afirmă că a fost concediat din Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA), din cauza că nu a executat o comandă politică, venită din partea șefului SPIA, Anatolie Postică. Fostul angajat din cadrul SPIA, afirmă că nu a vrut să facă agitație electorală, în favoarea PLDM, partid susținut de conducerea MAI, în frunte cu Dorin Recean.

La începutul lunii mai, Găvoaza Marin a intrat în biroul lui Postică, pentru a înainta spre semnare raportul pentru concediul ordinar. La rândul său șeful SPIA, a întrebat dacă subalternul său știe de ce partid este susținut de MAI. ”Am spus că știu că PLDM-ul este partidul care susține și ajută ministerul”, a menționat Găvoaza. Dat fiind faptul că fostul angajat din cadrul SPIA, este băștinaș din Drochia, Postică îi sugerează acestuia, ca în timpul concediului, să meargă la locul de baștină, unde să vorbească cu rude, cunoscuți dar și alți oameni, despre importanța PLDM-ului și să-i convingă să-și dea votul anume pentru acest partid.

La rândul său, Marin Găvoaza, a refuzat toate acestea, menționând că MAI, este o structură apolitică, iar agitația electorală, nu este o acțiune statutară a angajaților MAI.

La venirea din concediu Găvoaza, întâmpină mai multe obstacole, în activitatea sa de polițist, din partea conducerii SPIA. Astfel în perioada iunie-iulie curent, Postică îi propune lui Găvoaza să se concedieze din SPIA și să-și caute un loc de serviciu, în alte structuri ale organelor afacerilor interne (OAI), pe numele acestuia fiind pornită o anchetă de serviciu, la ordinul lui Postică.

Potrivit sursei, această anchetă a fost examinată superficial. Ordinul ministrului afacerilor interne (nr. 155, din 29 septembrie 2014), Dorin Recean, cu privire la sancționarea angajatului SPIA al MAI, Marin Găvoaza, a fost întocmit cu grave abateri de procedură. Cu toate acestea, în urma acestui ordin, Găvoaza a fost concediat.

Fostul polițist mai afirmă, că în perioada când Postică se afla în concediu (luna iulie 2014), atribuțiile de șef al SPIA, le exercita, șeful Direcției Anticorupție, din cadrul SPIA, Adrian Margină, locotenent-colonel de poliție. Găvoază a aflat informația că un grup de oameni de afaceri, transportă cantități mari de spirt, prin vama de la Briceni și sunt protejați de către angajați MAI. Găvoază, la rândul său, a raportat această informație lui Margină, solicitând ca informația aceasta să fie înregistrată la SPIA. Margină, afirma că știe despre asta, doar că Postică nu permite să fie înregistrată această informație și întreprinse careva acțiuni. Fostul polițist presupune că informația nu se înregistrează, dat fiind faptul că în schemă este implicat Postică dar și alte persoane din conducerea SPIA.

Marin Găvoaza, afirmă că majoritatea angajaților din cadrul SPIA, sunt loiali lui Postică și conducerii MAI, executând ordinele primite fără a pune prea multe întrebări. Astfel unii angajați din cadrul SPIA, pe lângă ordinile primite pe filiera de serviciu, mai execută și ordine politice, care contravin statutului polițistului. în același context, fostul polițist, afirmă că SPIA mușamalizează și unele cazuri de corupție, în care sunt implicați angajați MAI.

Sursa mai afirmă că, majoritatea polițiștilor din cadrul SPIA, nu au o viziune clară asupra activităților structurii din care fac parte, în același timp viitorul, fiecăruia dintre ei, în cadrul MAI, este foarte neclar. Sursa, menționează că ordinele politice sunt doar câteva nereguli, care au loc în acest serviciu din MAI.

000
Citit 193 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații