Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
DOC//INFOGRAFIC//Subalternii lui Efrim, traficanți de droguri în penitenciar

DOC//INFOGRAFIC//Subalternii lui Efrim, traficanți de droguri în penitenciar

Asociația Obștească ”Contra Corupției” (AOCC), a intrat în posesia unor acte, care confirmă existența unei scheme, din care fac parte și unele persoane din conducerea Penitenciarului 13 (P13), care facilitează livrarea substanțelor narcotice către deținuți.

Membrul AOCC, Albert Puiu, ex vice-director al Penitenciarului nr. 13 din capitală, a prezentat organizației noastre o serie de acte care confirmă, existența unei rețele criminale, care facilitează transmiterea substanțelor narcotice, deținuților din P13.

în actele prezentate apar fotografii cu telefonul lui Igor Bodrug (imgaginea 1), deținut în P13 (celula nr. 32), care a fost confiscat în cadrul unui control de rutină. Mai jos vedeți un instantaneu, cu telefonul confiscat, unde se vede numărul de telefon al lui Andrei Voloșin, șeful Serviciului Securitate din cadrul P13.

01032012172http://contracoruptiei.md/old/wp-content/uploads/2014/10/01032012172-1024x768.jpg 1024w, http://contracoruptiei.md/old/wp-content/uploads/2014/10/01032012172.jpg 4000w" sizes="(max-width: 4000px) 100vw, 4000px" style="box-sizing: inherit; height: auto; max-width: 100%; vertical-align: middle; display: block; margin: 0.4211em auto 1.6842em; clear: both;">Imaginea 1: Instantaneu cu telefonul lui Igor Bodrug si numărul de telefon al lui Andrei Voloșin

Potrivit descifrărilor telefonice (img. 2), se văd convorbirile dintre Igor Bodrug și Andrei Voloșin. Dacă analizăm ziua în care au avut loc aceste convorbiri și extrasul din fișele de vizită, ale rudelor lui Bodrug și ai colegiului săi de celulă, observăm că data vizitei și data apelurilor, coincid. Astfel Bodrug, îl telefonează pe Voloșin, în ziua în care urmează să vină drogurile în penitenciar. (img. 3 – img. 4 – img. 5)

Imaginea 2: Descifrarea convorbirilor telefonice dintre Igor Bodrug și Andrei Voloșin

La rândul său Voloșin, ordonă subalternilor să nu verifice minuțios coletele aduse de către rudele deținuților din celula 32, despre care a aflat din convorbirile cu Bodrug. Astfel drogurile ajung fără a fi confiscate, la punctul de destinație în care sunt camuflate drogurile . Astfel drogurile sunt livrate de către rudele lui Bodrug dar și a colegilor săi de celulă. (Vezi Infograficul)

Potrivit lui Albert Puiu, care a deconspirat această rețea criminală, în martie 2012 el personal a reușit să documenteze și să prevină un caz de livrarea a drogurilor prin schema dată. Potrivit lui Puiu, Igor Bodrug este intermediar între lumea criminală și conducerea DIP și P13. în același timp, sursa menționează că rețeaua funcționează și în continuare, fiind conspirată și securizată intens, fiind extinsă și în alte penitenciare din țară.

Ce ține de factorii de decizie implicați în acesta rețea criminală de distribuție a drogurilor, aceștia în loc să fie cercetați și trași la răspundere, sunt promovați în funcție și grad, astfel Voloșin este deja vice-directorul P13. Astfel devine evident că o astfel de afacere este destul de profitabilă, iar o parte din banii, obținuți din comercializarea drogurilor în penitenciare, ajung în buzunarele subalternilor lui Voloșin și a funcționarilor din ministerul justiției, care acoperă persoanele din schemă. La moment schema este cizelată și perfecționată, acțiunile ilegale de transmitere și comercializare a drogurilor, fiind extinse și în alte penitenciare din țară.

000
Citit 194 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații