Miercuri, 22 Noiembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264

Ex-SEF la Penitenciar, ex și la DTC – pentru o BETIE în UNITATEA 1002

Un ofițer al Departamentului Trupelor de Carabinieri (DTC) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), s-a concediat după ce a fost pus sub urmărire penală, pentru că și-a depășit atribuțiile de serviciu. Acesta fiind în stare de ebrietate l-a bătut pe un locotenet-colonel din cadrul unității de gardă a DTC la sirșitul lunii octombrie.

Cazul a avut loc pe data de 24 octombrie anul curent. Potrivit unor surse ale portalului deschide.md din cadrul MAI, este vorba despre maiorul Alexei Pleșcan, fostul șef al Penitenciarului de la Lipcani, proaspăt numit în funcție de comandant adjunct pe logistică al Unității Militare 1002 a Departamentului Trupelor de Carabinieri.

în seara de vineri, 24 octombrie, maiorul Pleșcan a telefonat la unitatea de gardă și a solicitat să fie trimis după el, la domiciliu, transportul auto al grupei operative.

A venit la unitate în stare de ebrietate, și a început să își arate superioritate. Pleșcan a trimis carabinierii de gardă, să-i cumpere băutură, s-a închis în biroul său de la etajul 3 și a băut toată noaptea.

Muzica a răsunat pe coridoarele unității militare ca la discotecă, au ținut să precizeze sursele.

Acest fapt este confirmat și de o înregistrare video care a fost filmată în cadrul unității militare de către un angajat al DTC.

Mai mult ca atât, Pleșcan la agresat pe Veaceslav Procopciuc, locotenent-colonelul al unității de gardă a DTC. Procopciuc a confirmat pentru deschide.md că Pleșcan era în stare de ebrietate când a venit în unitate, dar a refuzat să ofere alte detalii despre acest caz menționând că a fost pornită o urmărire penală și ține de secretul anchetei.

Ion Dediu, șeful Procuraturii Militare din cadrul Procuraturii Generale, care instrumentează cazul, susține că procurori s-au sesizat despre acest caz și că a fost pornită o cauză penală.

Astăzi a fost pornită urmărirea penală pe numele ofițerului DTC. Au fost efectuate mai multe controale în acest caz, am obținut expertiza medico-legală a ofițerului care a fost bătut. Nu este exclus că în cadrul urmărirei penale vor apărea și alte detalii mai interesante despre acest caz, dar în prezent toate detaliile țin de secretul anchetei.

Dacă va fi găsit vinovat, conform articolului 370 al Codului Penal al.1 pentru abuz în serviciu, ofițerul riscă o pedeapsă de până la 5 ani privațiune de liberatate, a declarat Dediu.

Contactat telefonic, Veaceslav Ceban, viceministru al Afacerilor Interne, în funcția de comandant al Trupelor de Carabinieri, a declarat pentru deschide.md că Alexei Pleșcan numai activează în cadrul DTC. Potrivit oficialului acesta s-a concediat după ce a avut loc incidentul.

 După ce a avut loc incidentul neplăcut din cadrul DTC, a fost deschisă o anchetă de serviciu iar rezultatele au fost transmise Procuraturii Militare.

Maiorul Pleșcan, a plecat din funcția de comandant adjunct logistică al DTC. Acesta a scris vinerea trecută cerere de concediere din cont propriu.Noi nu avem nevoie de oameni certați cu  legea în cadrul Trupelor de Carabinieri,a ținut să menționeze Ceban.

Comandantul DTC a mai adăugat că Pleșcan a fost numit în funcția de comandant adjunct pe logistică, cu aproximativ o lună în urmă.

N.R: Straniu pare faptul că un șef de penitenciar a fost angajat în cadrul Trupelor de Carabinieri, unitatea militară care este în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Veaceslav Ceban, colonel de justiție, în anii 2011-2013 a exercitat interimatul funcției de șef al Departamentului Instituțiilor Penitenciare din cadrul Ministerului Justiției, iar de la data de 21 mai anul curent Ceban a fost numit comandant al Trupelor de Carabinieri.

000
Citit 220 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații