Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264

INTERVIU // Fiica victimei lui Gheciu și Cavcaliuc cere dreptate

După publicarea investigației cu implicarea șefului adjunct al Inspectoratului General de Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, în acoperirea unui omor care ar fi fost comis de un subaltern, redacția Deschide.md a găsit rudele lui Ion Antoceanu, omul care a murit în urma accidentului. Acestea spun că decesul lui Ion Antoceanu ridică multe semen de întrebare.

–     Era 7 iulie 2014. Eram ieșită la o plimbare în jurul orei nouă seara la o plimbare. Plimbându-ne vreo 30-40 de minute am primit un telefon de la mama de pe numărul nostru de fix și mi-a spus că tăticul a avut un accident și mi-a spus să vin repede acasă. Am ajuns în 10 minute. Când a am ajuns la fața locului totul deja s-a întâmplat, salvarea trecuse pe lângă mine. Eu nu – am reușit să-mi văd tatăl. Când am venit, era ție multă lume, vecini.

–     Cine v-a comunicat despre decesul tatălui?

–     Se zicea că a sunat o doamnă la poliție a menționat că avut loc accidentul. Ea a chemat și poliția și ambulanța, așa am înțeles. Dacă sincer, nu-mi aduc aminte să fi văzut pe cineva, fiindcă eram confuză – emoții.

–     Ați menționat că două persoane au plecat cu tatăl dumneavoastră la Spitalul de Urgență?

–     Mama și  au plecat în urma ambulanței și peste ceva timp s-au dus la spital să vadă  este situația. Și acolo li s-a comunicat că s-a apropiat cineva, două persoane între 30-35 de ani, de genul ăsta dacă îmi aduc bine aminte, și au întrebat despre starea pacientului. Și li s-a comunicat că a decedat. Din păcate nu le-am văzut și nici numele lor nu-l cunosc.

–     V-au spus polițiștii ce  l-a lovit pe tatăl dumneavoastră?

–     Atunci la moment se spunea că este un microbuz de linie și nu cunosc numărul de înmatriculare. S-a văzut doar o cifră 2 sau nu știu acolo, atât. Despre automobile de alt gen nu s-a menționat. Asta am auzit la moment în toată gălăgia.

–     Ați luat legătură cu ofițerul care a anchetat cazul?

–     El este Octavian Marin. Ne-a telefonat. Și mama mea s-a prezentat la el. După care a  chemată la Procuratura municipală. Peste ceva timp, dosarul a fost trimis lor, domnului Guzic, la care la fel s-a prezentat mama mea. După care dosarul a fost transmis domnului Iulian Suhan, din motive că domnul Guzic a plecat în concediu.

–     Dacă vă aduceți aminte cu exactitate când a fost pornit dosarul?

–     Cred că în vreo trei zile după deces, cam așa.

–     Și la ce etapă este acum ?

–     M-am prezentat în fața procurorului Iulian Suhan,  la rândul lui mi-a arătat că s-a făcut expertiza medico-legală, după care dosarul trebuia să plece mai . De atunci nu cunosc nimic, nu m-a telefonat nimeni.

–     Ați menționat despre expertiza medico-legală ce va venit în special?

–     Au venit rezultatele despre tatăl meu și în ce stare era corpul său după accident, în care era indicat și despre mașina care era implicată în accident. Și nu era un microbuz de linie de tip Mercedes, dar era o mașină model Volvo CX 90. Erau scrise și numerele. C HS 048 era.

–     Cu siguranță?

–     Da. Fiindcă eu am făcut poze și eu am poza asta din dosar.

–     Și bănuiți pe cineva, persoana care ar fi implicată în accident?

–     Din sursele mele mi s-a comunicat că era un bărbat care lucrează în poliție și era în stare de ebrietate la volan. Asta e tot ce pot să vă spun.

–     De ce dosarul n-a ajuns în judecată?

–     De aceea că ei se acoperă unul pe altul. Și dacă persoana este din poliție, este evident că ei se străduie să nimicească actele și dovezile. Domnul Suhan mi-a spus că a fost identificată o persoană, dar n-a dorit să-mi comunice numele, din motive că el nu recunoaște și lucrează asupra acestui caz.

–     La fața locului au fost camere de luat vederi?

–     Accidentul a avut loc în fața sediului partidului Liberal Reformator. întrebându-l pe domnul Suhan de ce n-au luat înregistrările video. El mi-a spus că partidul nu are camere de luat vederi. Ceea ce mi s-a părut foarte straniu că un partid nu are camere de luat vederi.

000
Citit 194 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații