Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
CONFIRMAT // VOLVO implicat în omor, îi aparține lui Gheciu

CONFIRMAT // VOLVO implicat în omor, îi aparține lui Gheciu

Deschide.md continuă investigația jurnalistică în cazul colonelului Gheorghe Cavcaliuc, șef-adjunct al Inspectoratului de Poliție, care s-ar fi implicat pentru a-l scoate basma curată pe fostul său subaltern, Sergiu Gheciu, asupra căruia planează bănuiala că ar fi accidentat mortal un om. Ieri am prezentat mai multe probe care dovedesc că șeful-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, a fost la fața locului când a avut accidentul, dar și faptul că ancheta stagnează în cazul morții lui Ion Antocianu.

Oamenii legii au un  ca probă în dosar,  de mai bine de 8 luni stă la  specială a MAI, dar dosarul se prăfuiește pe masa procurorilor. Persoana de la care a fost ridicat , este un angajat MAI, dar toți evită să zică cine este acesta. Angajatul MAI nu a fost citat și nici anchetat în dosar pentru  unui om.

Procurorul  anchetează , Iulian Suhan, a declarat anterior că, modelul Volvo-740, cu plăcuțele de înamtriculare C HS 048, care figurează în dosar ca probă, este înregistrat după o persoană terță dar a fost ridicat de la un angajat MAI.

Reporterii  au identificat fostul proprietar al automobilului. Acesta s-a dovedit a fi un fost angajat al MAI, care acum doi ani s-a pensionat, fiind șef al penitenciarului PRUNCUL.

Este vorba de Sergiu Batrîncea, care fiind angajat la secția poliție economică la Inspectoratul de Poliție al sectorului Râșcani, a fost coleg cu Sergiu Gheciu, actualul șef al Secției SUD al Direcției Operațiuni Speciale a INI, care în acea perioadă era anchetator în cadrul aceluiași inspectorat.

Contactat telefonic, Sergiu Batrâncea, a confirmat pentru .md că automobilul Volvo-740, cu plăcuțele de înamtriculare C HS 048, i-a aparținut,  dar în 2005 l-a vândut lui Sergiu Gheciu.

Automobilul l-am vândut prin anul 2005 – 2006, am făcut făcut procură generală pe numele lui Sergiu Gheciu. procura am făcut-o la un birou notarial din sectorul Râșcani al capitalei, dar nu-mi mai aduc aminte la care. Am făcut atunci pe numele lui iar peste o perioadă de timp a venit la mine și l-am întrebat ce se mai aude cu automobilul, iar el zicea că vrea să-l vândă. Dar nu a mai vândut-o. Cu un an în urmă și eu și niște cunoscuți de-ai noștri l-au văzut cu acest automobil. eu am crezut că mașina e scoasă de pe numele meu. Atunci i-am făcut procură generală cu dreptul de vânzare cumpărare. – a precizat Batrâncea.

Am încercat să luăm legătura cu noul proprietar al automobilului, Sergiu Gheciu, care se presupune că fi fost  în comiterea accidentului.

întrebat dacă automobilul  Volvo-740, cu plăcuțele de înamtriculare C HS 048, este a lui, acesta a spus că în viața lui nu a avut VOLVO. Dar când i-am zis că avem procura scrisă de Batrâncea pe numele lui,  după o pauză scurtă Gheciu nu mai era Gheciu. Acesta a negat că ar fi vorba despre el și că este o confuzie la mijloc, el e Sergiu dar nu Gheciu mai mult ca atât a zis că de 15 ani nu se află în țară.

Eu nu am avut VOLVO niciodată în viață…Mă încurcați cu cineva, eu nici nu sunt în țară de 15 ani, este o confuzie la mijloc – a precizat Gheciu, grăbinduse să întrerupă discuția telefonică.

întrebat în ce relație se află cu  Cavcaliuc, Gheciu a declarat că îl cunoaște de la televizor și știe că recent a fost numit într-o funcție nouă, după care ironic a zis larevedere și a închis discuția telefonică.

Am încercat să luăm o reacție și de la noul șef al Național de Investigații, Corneliu Groza, care a zis că nu cunoaște subiectul și nu se poate pronunța, dar ne-a  asigurat că se va documenta și va reveni.

Natalia Golovco, ofițerul de presă al INI, a refuzat să comenteze incidentul specificând că conform legislației ar trebui să cerem de la ea o reacție în formă scrisă și nicidecum telefonic.

Deschide.md reamintește că la data de 07 iulie 2014, un bărbat în vârstă de 66 de a fost lovit de o mașină la intersecția străzilor Mihai Eminescu Alexandru cel Bun din Capitală. Cel care a anunțat poliția, iar acum se face că a uitat, a fost nimeni altul decât Gheorghe . în urma traumatismelor suferite, victima, Ion Antocianu, a murit la spital. Fiica acestuia declară într-un interviu pentru Deschide.md că i s-a spus cum că poliția ar fi fost chemată de o femeie. Totodată, la spital i s-a comunicat că două persoane necunoscute, în vârstă de 30-35 de ani, s-ar fi interesat de starea pacientului.  Principalul suspect de moartea lui Antocianu este Sergiu Gheciu, șeful Secției SUD al Direcției Operațiuni Speciale a INI.

000
Citit 193 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații