Duminică, 21 Ianuarie 2018 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Cit tupeu are acest polițist? Seful de la Misiuni Speciale a MAI a dat în judecată CMC. Vrea casă de la stat (VIDEO)

Cit tupeu are acest polițist? Seful de la Misiuni Speciale a MAI a dat în judecată CMC. Vrea casă de la stat (VIDEO)

Seful Direcției Operațiuni Speciale, departamentul de elită a MAI, Gheorghe Cavcaliuc, a acționat în judecată  Municipal Chișinău pentru că nu i-a acordat spațiu locativ, la cerere. Asta, deși este proprietarul  locuințe, obținută prin donație. Gheorghe Cavcaliuc are 33 de ani și este cel mai tânăr colonel din Republica Moldova. Toate informațiile se conțin într-o investigație a portalului deschide.md. Mai mult, Gheroghe  va fi numit vineri șef-adjunct al Inspectoratului General de Poliție.

Potrivit portalului, tânărul ofițer deține împreună cu soția două terenuri de construcție și 2 loturi pomicole. A obținut prin donație un apartament și două imobile, unul dintre ele fiind spațiu comercial. Totuși Cavcaliuc a considerat că  în drept să aibă și un spațiu locativ de la stat. în lista angajaților Ministerului de Interne care solicită îmbunătățirea condițiilor de trai, Cavcaliuc figurează cu numărul 11, din data de 1 octombrie 2009. La numai 4 zile de la includerea acestuia în lista polițiștilor care au nevoie de spațiu , Cavcaliuc s-a adresat cu o cerere prealabilă către Consiliul Municipal pentru a-i fi soluționată problema. El a motivat că este căsătorit, are în întreținere un copil minor și este în așteptarea celui de al doilea.

La numai 3 luni de la numirea în funcție de comisar adjunct lucru operativ al Comisariatului General de Poliție, s-a adresat instanței de judecată pentru a obliga Consiliul  Chișinău să îi ofere spațiu locativ. El a motivat prin faptul că activează în cadrul Ministerului de Interne din anul 2000.

Cavcaliuc a prezentat în instanță un certificat de la locul de muncă prin prin care confirma faptul că este luat la evidență pentru îmbunătățirea condițiilor de trai. Instanța de fond i-a dat câștig de cauză colonelului, motivând că reprezentantul legal al Consiliului Municipal nu a prezentat probe incontestabile, pertinente și admisibile.

Potrivit deschide.md, în 2010, instanța de Contencios Administrativ a Curții de Apel Chișinău a stabilit că Gheorghe Cavcaliuc împreună cu soția nu au în proprietate niciun apartament. Aceste lucru este confirmat și de către certificatul nr.133 din luna februarie 2010 eliberat de Consiliul Municipal Chișinău. Pe de altă parte, în declarația de venituri și averi pentru anul 2012, ofițerul MAI , susține că pe lângă venitul din salariu în sumă de peste 82 de mii de lei, deține împreună cu soția, din anul 2009, un apartament de 38 metri pătrați cu valoare cadastrală de 6 937 de lei, obținut prin donație. Tot prin donație Cavcaliuc a dobândit și un imobil de 29,5 metri pătrați și un spațiu comercial de 50,4 metri pătrați, în ansamblu estimate la 19 102 lei.

Tânărul colonel mai declară că în 2009 a mai primit din donații un lot pentru construcții de 0,0342 ha a cărui valoare nu este mență. Pe numele său Cavcaliuc mai avea atunci un alt teren de construcții de 0,10 ha pe care îl deține din 2005 și a cărui valoare tot nu este menționată. Cavcaliuc mai are pe numele său două loturi pomicole în comuna Trușeni. Pe lângă aceste bunuri imobile Cavcaliuc mai deține 3 mașini dintre care 2 procurate în 2011 un Mercedes-Benz E220 care la costat 250 000 lei și un Volkswagen Tiguan de 350 000 lei. în 2009 Cavcaliuc și-a procurat un ZIL cu 2000 de lei.

Surse din cadrul MAI au declarat pentru Realitatea TV că Gheorghe Cavcaliuc este nepotul fostului comisar al capitalei Vladimir Botnari.

000

Media

Citit 201 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații