Duminică, 21 Ianuarie 2018 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
Reformele MAI la IP Glodeni // Angajații presați de Cavcaliuc să elibereze funcțiile

Reformele MAI la IP Glodeni // Angajații presați de Cavcaliuc să elibereze funcțiile

Nu este pentru nimeni un secret că de când Gheorghe Cavcaliuc deține interimatul la Inspectoratul General al Poliției, direct sau indirect a făcut presiuni asupra unor angajați ai Ministerului Afacerilor Interne din teritoriu pentru a ceda funcția pe care o dețin, în favoarea persoanelor simpatizate de acesta. Un caz similar a fost înregistrat și la Inspectoratul de Poliție Glodeni.

Asociația Obștească Contra Corupției a intrat în posesia unor acte și înregistrări telefonice prin care executorii lui Cavcaliuc depun presiuni asupra unor angajați ai IP Glodeni, să se concedieze binevol iar în locul acestora să fie numit unul din angajații MAI simpatizați de Cavcaliuc.

Astfel prin ordinul nr.173 ef din 27 martie 2015, pe atunci șef adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, și șeful Direcției Resurse Umane a IGP, Valeriu Munteanu, semnează un act cu privire la transferul locotenentului major de poliție Tatiana Gheorghiță, din funcția de specialist principal al Secțieii Asistență Juridică a Direcției Juridice a IGP, în funcția de inspector pentru formare profesională a Secției Resurse Umane a IP Glodeni.

Scan07232015_171146

Ulterior, zece zile mai târziu, la data de 7 aprilie 2015, Gheorghe Cavcaliuc semnează o procură prin care Tatiana Gheorghiță, este împuternicită de a apăra și reprezenta interesele Inspectoratului General al Poliției al MAI în instanțele judecătorești de toate nivelele, de a executa în numele IGP toate actele procedurale prevăzute de Codul de procedură civilă, inclusiv depunerea cererii în judecată, atacarea hotărârii instanței de judecată și prezentarea titlului executor spre urmărire. Procura în cauză fiind valabilă până la data de 31 decembrie 2015.

Untitled

Straniu pare și faptul că aceeași Tatiana Gheorghiță, la câteva luni de la numirea în funcție de inspector pentru formare profesională al Secției Resurse Umane a IP Glodeni, la data de 19 iunie, este mulțumită cu un premiu bănesc în mărime de un salariu pentru rezultatele obținute în activitatea de serviciu, profesionalism înalt și atitudine conștiincioasă față de atribuțiile funcționale.

Conform fișei de menționare cu premiu bănesc, din data de 27 martie, când a venit la IP Glodeni, lui Tatiana Gheorghiță i-au fost încredințate 14 dosare civile în care aceasta a reprezentat interesele IGP în instanțele de judecată. în final, se precizează că pe parcursul anului 2015, fiind reprezentantul IGP în instanța de judecată a obținut rezultate înalte, 12 hotărâri fiind în favoarea IGP iar altele 2 în defavoare.

Untitled6Untitled7http://contracoruptiei.md/old/wp-content/uploads/2015/07/Untitled7.jpg 707w" sizes="(max-width: 707px) 100vw, 707px" style="box-sizing: inherit; height: auto; max-width: 100%; vertical-align: middle; display: block; margin: 0.4211em auto 1.6842em; clear: both;">Untitled8

După procura semnată de Cavcaliuc, la data de 7 aprilie, ultimul emite un ordin, la data de 1 iulie 2015, prin care îi sunt încredințate Tatianei Gheorghiță, reprezentarea intereselor IGP în instanțele de judecată de toate nivelele.

Conform aceluiași ordin, cu numărul nr.454 ef, IP Glodeni va trebui să achite cheltuielile de deplasare ale Tatianei Gheorghiță în contextul în care aceasta urmează să participe la ședințele de judecată, în baza raportului depus și a înscrisurilor ce vor certifica faptul participării.

Untitled5Untitled2http://contracoruptiei.md/old/wp-content/uploads/2015/07/Untitled2.jpg 707w" sizes="(max-width: 707px) 100vw, 707px" style="box-sizing: inherit; height: auto; max-width: 100%; vertical-align: middle; display: block; margin: 0.4211em auto 1.6842em; clear: both;">

Untitled3Untitled4

Până aici, mai mult sau mai puțin s-ar părea că totul a fost conform legii, doar că planurile au fost date peste cap de înregistrările discuțiilor telefonice dintre Valeriu Munteanu, șeful Direcției Resurse Umane a IGP, și Valentin Èšurcan, șeful Direcției Resurse Umane al IP Glodeni.

Din înregistrările telefonice se subînțelege clar că Valeriu Muntean la indicațiile lui Gheorghe Cavcaliuc, insistă asupra lui Èšurcanu să-l concedieze pe Iurie Grijuc, juristul IP Glodeni, încă din luna martie când Tatiana Gheorghiță a fost transferată la IP Glodeni. Din cauza că a refuzat să-l concedieze pe Grijuc, Muntean îi transmite lui Èšurcan să elibereze funcția pe care o deține, atât el cât și șeful IP Glodeni.

înregistrarea I

1 Valeriu Muntean Muntean șeful Direcției Resurse Umane IGP

2 Valentin Èšurcan șeful Secției Resurse Umane IP Glodeni

1 Ce Valentin, ce faceți? Lucrați?

2 Nu sunt la lucru.

1 Ești în concediu dar?

2 Sunt pe foaie de boală.

1 „Zvârle” numărul lui Gheorghiță sau cine acolo la voi? Că stau de dimineață și mă sfădesc.

2 Dacă vrei să mă crezi pe a lui Gheorghiță nu-l am și nici nu vreau să-l am

1 De ce?

2 Tu nu știi de ce?

1 De ce ?

2 Păi de când a venit ea trebuie să mă duc eu

1 Cine ți-a zis asta?

2 Ei cine mi-a zis… Ea face numai probleme

1 Valentin eu am mai auzit hui#eaua asta odată blea, că nu știu ce…De sus s-a spus așa…Dacă nu ai să…

2 Trebuia să-mi zică în față…

1 Și în față wai… ție ți-a zis cineva?

2 Ea a zis că va fi șefa secției…Tu înțelegi?

1 Wai Valentin tu parcă ești o muiere…

2 Tu nu înțelegi că ea îi naglaia și oaie…

1 Wai eu ți-am zis demult că trebuia să-l fugărești pe jurist, că ea vrea tare să se ducă jurist.

2 Nu vrea, Nu vrea…

1 Cine nu vrea? Adă materialele…hai…

2 Acela o înțeles carei situația și se duce singur

1 Ap hai lasă-l să se ducă. Că voi blea umblați cu vorbe că ea îi de a lui Cavcaliuc. De unde blea luați voi vorbele astea?

2 Ea singură o zis că o lucrat împreună cu Cavcaliuc la poliția economică la Chișinău

înregistrarea II

1 Valentin Èšurcan șeful Secției Resurse Umane IP Glodeni

2 Valeriu Muntean șeful Direcției Resurse Umane IGP

1 Valera noroc. Ce zice șeful că eu fac probleme și să scriu raport

2 Ce faci?

1 Parcă am vorbit că o să ies la lucru și o să hotărâm cu acela…

2 Eu nu știu, mie mi s-a transmis să-ți zic și ție și lui Oleg să vă căutați de lucru. Și gata.

1 Să ne căutăm de lucru?

2 Să vă gândiți la alte funcții și unul și altul

1 Da Valera pentru ce?

2 Și mă întrebi pe mine? Eu de unde să știu? Eu pur și simplu am sunat și am transmis ce o zis omul. Dar ce și cum eu de unde să știu? Cred că este ceva…sau știe el ceva.

1 Păi dacă știe las să mă cheme să vorbim. Și cu prostia asta? Eu lucrez la dânsul acasă sau cum? Nu pot să înțeleg…Știi cum am 20 de ani lucrați și așa fignea încă nu am întâlnit.

2 Eu nu vreau să te țin mult de vorbă că nu știu carei treaba. Mie mi-a zis să țin la control, ca voi să-i aduceți raportul la alte funcții. Care are pensie se duce la pensie, care nu…înseamnă că o să treacă în alte funcții, dar care nu înseamnă că o să fie altfel…și gata. Pentru ce? Ei știu pentru ce.

1 Deamă chiar așa probleme să-mi facă Tatiana Gheorghiță. Cinei ea?

2 Eu nuștiu cine ți-a făcut probleme, dar îți spun care este situația. Nu știu sunteți mari răzberițivă cum vreți.

1 Nici foaie de eliberare nimic?

2 Nu trebuie foaie de eliberare, trebuie doar de eliberat funcția și unul și altul.

1 Nu bun și ce funcție îmi propune?

2 Cine? Cine să-ți propuie?

1 Dap la cine să mă duc?

2 Eu de unde să știu? Nu eu dau așa indicații, eu ți-am spus. Prosta eu nu știu de la ce și cum, dar dacă nu m-ai ascultat pe mine atunci și unul și altul. Că eu v-am zis încă din martie să-l fugăriți nahui pe acela de acolo. Da voi că nu-i chip.

1 Veșnic găsești motiv.

2 Wai Valentin crede-mă că în 2 zile vine și îți găsește motiv și te dă și din funcție și din grad. Așa și voi. Èšie ce ți se pare că lucru-l îi tot ideal și îi ca apa tot sfânt? Nu, aici nu lucrezi la … Eu înțeleg când îi lucra la VODOCANAL, șezi și ai deschis cranul. Aici dacă vrei ai de ce te anina. Dar dacă voi ați așteptat așa „hai te rog”, va-ți făcut probleme până la urmă

Dacă din pricina ei, deatâta că dacă ea s-ar fi dus acolo avea să stăie și tot avea să fie bine, dar dacă din pricina la altceva eu huioznaiu. Eu ți-am zis ce am știut.

1 Eu nuștiu cei de făcut. Trebuie de dus cu totul și nu-mi trebuie nici pensia lor, de parcă aș lucra la Cavcaliuc acasă.

2 Nu lucrezi la dânsul acasă, dar reieșind din situație, trebuie de executat.

Audio Player

 
 
 
00:00
 
00:00
 
 

Audio Player

 
000
Citit 203 ori
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații