Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
“Capra cu trei iezi” // SPIA despre gruparea din Strășeni

“Capra cu trei iezi” // SPIA despre gruparea din Strășeni

Recent, în mass-media, a fost intens mediatizată o știre potrivit căreia, în raionul Strășeni, sunt desfășurate “Afaceri profitabile cu droguri, sub ochii poliției” aducându-se acuzații cu privire la o presupusă implicare a mai multor angajați ai structurilor de forță din țară, inclusiv și ai Ministerului Afacerilor Interne (în continuare MAI), în  această schemă frauduloasă, aceștia fiind învinuiți de protecționism.

Informația făcută publică în cadrul unei conferințe de presă organizată de către o Asociație nonguvernamentală, instigă la tangențialitate între cazul expus și nume ce personalizează angajați ai unităților administrative și instituțiile din subordinea MAI, deviinduse de la adevăr și sugerându-se faptul precum că MAI având cunoștință de cauză, nu întreprinde acțiunile de rigoare.

în acest context, Serviciul protecție internă și anticorupție (în continuare SPIA) al MAI, ține să precizeze că, la data de 04 septembrie 2014, la linia specializată anticorupție a SPIA al MAI, a parvenit un apel telefonic de la un cetățean,  care a solicitat audiență, în scopul denunțării unor acțiuni pretins a fi ilegale admise de angajați ai Inspectoratului Național de Investigații, Inspectoratului de Poliție  Strășeni al IGP și Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova.

Fiind audiat, cetățeanul nu a dorit să depună o plângere, făcând denunțul doar în mod verbal. Ulterior, în baza celor declarate de către cetățeanul în cauză, angajații SPIA s-au autosesizat și au depus un Raport, în care au fost reflectate spusele bărbatului.

Ca urmare a documentării și acumulării informației de către SPIA, materialele obținute au fost remise Procuraturii Generale spre examinare, după competență.

Astfel, facem apel la toate părțile implicate, să nu creeze situații neclare și să evite manipularea opiniei publice.

000

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații