Luni, 18 Decembrie 2017 | Login
Notice: Undefined property: stdClass::$numOfComments in /hermes/bosnaweb20a/b2716/ipg.plusfmmd/contracoruptiei/components/com_k2/views/item/view.html.php on line 264
VIDEO // Asociația Obștească Contra Corupției, s-a lansat oficial

VIDEO // Asociația Obștească Contra Corupției, s-a lansat oficial

Astăzi, 1 octombrie, reprezentanții Asociației Obștești “Contra Corupției”, au organizat o conferință de presă, în cadrul căreia au prezentat scopurile Asociației dar și domeniile activitate.

Vladimir Maiduc, președintele AOCC, și fostul șef al Departamentului Securitate internă și Combatere a Corupției din cadrul MAI, a relatat că deși avem mai multe instituții abilitate, principalul scop al cărora este lupta cu corupția, nu se observă careva rezultate concrete. în același context, Maiduc a relatat că informații despre actele de corupție din cadrul mai multor instituții sunt, la moment membrii AOCC, prelucrează aceste informații și le pregătesc pentru a le face publice.

Valeriu Bobuțac, vicepreședintele AOCC, a relatat despre scopurile principale ale Asociației dar și activitățile, care sunt prevăzute de statutul Asociației. Astfel scopul principal al Asociației este combaterea fenomenului corupției. Valeriu Bobuțac a menționat că printre scopurile organizației mai sunt realizarea și apărarea drepturilor civile, economice, sociale, culturale, a altor drepturi și libertăți legitime ale cetățenilor contra actelor de corupție, dezvoltarea activismului social, educației patriotice, umanistice și spiritului de inițiativă al persoanelor în vederea apărării drepturilor cetățenilor contra atentatelor de corupție, desfășurarea activității de informare și educare a populației în spiritul combaterii flagelului corupției.

Radu Soltan, ofițer de presă în cadrul AOCC a menționat că în prezent, membrii asociației fac investigații, pentru a scoate la iveală scheme de corupție din sistemul de învățământ. Soltan a adăugat, că o informație în acest sens a fost deja publicată pe pagina electronică a Asociației.

în același context ofițerul de presă a adăugat că s-ar părea că acțiunile Asociației sunt îndreptate pentru a denigra sau a strica imaginea unui partid sau altul. ”Toți membrii AOCC, susțin vectorul european al țării noastre, însă persoanele corupte, care deja prejudiciază statul nostru cu acțiunile sale, nu sunt în concordanță cu aspirațiile țării noastre, de a deveni un stat european cu drepturi depline”.

Membrii AOCC, au chemat reprezentanții societății civile să se adreseze la Asociație, pentru a scoate la iveală cât mai multe cazuri de corupție, pentru a le pregăti atât pentru a fi publicate în presa din țară dar și pentru a ajuta persoanele prejudiciate să găsească dreptatea.

000

Media

Abonează-te

Abonează-te ca să primești pe e-mail cele mai noi știri, interviuri și investigații